Ministerul Apărării Naţionale chinez nemulţumit de „Raportul privind puterea militară a Chinei” publicat de SUA

SUA a publicat recent Raportul privind dezvoltarea militară şi a situaţiei de securitate a Chinei 2011. Ignorând fapte reale, acesta critică construcţia normală a apărării şi a armatei Chinei, exagerează aşa numita „ameninţare militară” a părţii continentale asupra Taiwanului şi pune la îndoială fără niciun motiv politica Chinei privind securitatea spaţiului şi a internetului. În legătură cu acest raport, Ministerul Apărării Naţionale din China şi-a exprimat vineri, 26 august, nemulţumiri puternice şi a declarat că partea chineză a făcut deja demersuri serioase pe lângă partea americană.
Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării chinez, Yang Yujun, a afirmat că ţara noastră urmează cu consecvenţă drumul de dezvoltare paşnică şi aplică ferm politica de apărare defensivă. Consolidarea construcţiei armatei de către China are ca scop protejarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale şi asigurarea dezvoltării economice şi sociale, şi nu vizează nicio ţară. Raportul părţii americane a defăirmat grav fapte reale şi nu are niciun temei, a arătat vorbitorul. … (…).
Textul integral pe RADIO CHINA INTERNAŢIONAL

Despre Dan Tomozei

jurnalist din România
Acest articol a fost publicat în China, Din presa chineză, Veşti din China. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu